
- Diğer Haberler

- Tayakadın RES Projesinde ÇED Süreci Başladı!
Tayakadın RES Projesinde ÇED Süreci Başladı!
İstanbul Silivri'deki en yeni konut projeleri hakkında ve emlak sektöründeki son gelişmelere dair haberleri incelemek için tıklayınız.
Silivri Tayakadın Res projesinde ÇED süreci başladı. İşte Tayakadın Res projesinin detayları…
HABER: Şengül KIRMIZITAŞ
İstres Elektrik Üretim A.Ş tarafından Çatalca Silivri Aydınlar Köyü, Yaylacık Köyü,Binkılış Atatürk Mahallesi köyü mevkinde yapılması planlanan Tayakadın Rüzgar Enerji Santrali projesinin ÇED süreci başladı.
200 milyon TL yatırımla hayata geçirilen Tayakadın Res projesi 30 adet rüzgar türbini ile 50,5 MWm/50 MWe kurulu güce sahip rüzgar enerji santralinin işletilmesi öngörülüyor.
Rüzgar türbinlerinden 13 adedinin 1,6 MWm/1,59 MWe, 16 adedinin 1,7 MWm/1,68 MWe ve 1 adedinin ise 2,5 MWm/2,49 MWe gücünde olması planlanıyor.
Rüzgar enerji santralinde üretilmesi hedeflenen yıllık enerji üretim miktarı 175 milyon 200 bin kWh/yıl olup, üretilecek enerjinin 154 kV Çatalca-Havza TM bağlantı noktasına bağlanması öngörülüyor.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Sinpaş YTS’ten finans sektöründe bir ilk: Pazartesi de izin günlerine dahil edildi
Faizsiz finansman modeliyle her gelir grubuna hitap eden Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı (Sinpaş YTS),
09 February 2026
Ege Port Kuşadası 2025 kruvaziyer sezonunu lider olarak kapattı
Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding tarafından işletilen Ege Port Ku













