
- Emlak Haberleri

- Ticari gayrimenkulde kiralar son yılların en yüksek seviyesinde
Ticari gayrimenkulde kiralar son yılların en yüksek seviyesinde
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi (TGFE) verilerine göre ticari gayrimenkul fiyatları 2. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre nominal olarak yüzde 64,7 arttı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 2024 2. çeyreğe ilişkin Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi (TGFE) verilerini yayımladı.2024 yılı ikinci çeyreğinde Türkiye genelinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 7,3 oranında artan TGFE, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre nominal olarak yüzde 64,7 oranında artmış, reel olarak ise yüzde 4,4 oranında azaldı.
Türkiye genelinde, 2024 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 8,0 oranında artan Dükkan Fiyat Endeksi, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre nominal olarak yüzde 66,7 oranında artmış, reel olarak ise yüzde 3,2 oranında azaldı.
Aynı çeyrekte, bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,8 oranında artan Ofis Fiyat Endeksi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre nominal olarak yüzde 54,2 oranında artmış, reel olarak ise yüzde 10,5 oranında azaldı.
EN ÇOK ARTIŞ ANKARA'DA
Üç büyük ildeki gelişmeler değerlendirildiğinde, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ticari gayrimenkul fiyat endeksleri, 2024 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre, sırasıyla yüzde 3,0, 11,1 ve 5,9 oranlarında artış gösterdi.
Endeks değerleri bir önceki yılın aynı çeyreğine göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 51,5, 72,1 ve 62,0 oranlarında artış gösterdi.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Ege Yapı Kalitesi Şimdi de Beyoğlu’nda
Gayrimenkul sektöründe 20 yılı aşkın deneyimiyle dikkat çeken Ege Yapı, İstanbul’da tarih, kültür ve
03 April 2026
Luxera GYO’dan ev sahibi yapacak “Dört Dörtlük” kampanya
Luxera GYO, “Dört Dörtlük” kampanyasıyla Luxera Topkapı, Luxera Nevbahar Life, Luxera Nevbahar Suite
30 March 2026
Fırat Life Style’dan 990 Bin TL Net Fiyatıyla "Hemen Tapulu", “Erişilebilir Konut” Modeli
30 March 2026
26 March 2026
Katılımevim’i de çatısı altında bulunduran Pusula Holding’den Londra merkezli küresel adım













