
- Emlak Haberleri

- Yeni binaların engelli dostu olmasından müteahhitler memnun
Yeni binaların engelli dostu olmasından müteahhitler memnun
Yapılan düzenlemeyle binaların proje aşamasında engelliler için erişilebilir olması zorunlu kılındı.
01 Haziran 2019
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme sonrası yapı denetimiyle ilgili yeni düzenlemeyle yapıların proje aşamasında engelliler için erişilebilir olması zorunlu hale getirildi. UYMAYAN YAPIYA RUHSAT VERİLMEYECEK!
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bundan sonra engelliye uygun projelendirilmemiş hiçbir binaya ruhsat ve iskan verilmeyeceğinin altını çizerek, "Bakanlık olarak yapı denetim kanununda düzenlemeye gittik. Bu düzenlemeyle bundan sonra, engelli kardeşlerimize uygun projelendirilmemiş hiçbir binaya ruhsat ve iskan verilmeyecek" diye konuştu.
SEKTÖR TEMSİLCİLERİ DE ONAYLANDI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından engelli dostu binalar için yapılan düzenleme, inşaat sektörü temsilcileri tarafından da memnuniyetle karşılandı.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yeni uygulamayla engelsiz bilincinin genele yayılacağını belirterek, "Yönetmelik engelli dostu markalı projelerin genele yayılmasını zorunlu hale getirdi. Artık binalar sadece can güvenliği için değil aynı zamanda görme, duyma ve yürüme gibi engeli bulunan vatandaşların rahatlıkta kullanabileceği bir standartta yapılacak. Engelli vatandaşların sıkça yaşadığı sorunları ortadan kaldıran bu yönetmeliğin sadece binalarda değil projelerdeki sosyal tesislerde de yaygınlaşmasını arzu ediyoruz. Teknik Yapı olarak bizden daire alan müşterilerimizden gelen özel engelli tuvaleti, kapısı gibi talepleri çok önemsiyoruz ve ihtiyaçlarını gideriyoruz" ifadelerini kullandı.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Zeray Katılım Şöleni ile Konutta 0 Faiz Fırsatı
Zeray GYO, “Faiz yok, sıra yok, belirsizlik yok” sloganıyla yüzde 40 peşinat, 0 faiz ve 60 aya varan
20 Temmuz 2026
DAP Yapı’dan bir ilk! Kendi kendini ödeyen ev modeli
Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finansman sistemi ile 60 ve 30 aylık sözleşmelerle faizsiz kefilsiz finansm
10 Temmuz 2026
POPÜLER HABERLER
Sega Yapı, Konut Sektöründeki Mevcut Proje Ve Hedeflerini Düzenlediği Basın Toplantısıyla Tanıttı!













