
- İnşaat Sektörü Haberleri

- İnşaat malzemelerindeki zam tartışmaları sürüyor
İnşaat malzemelerindeki zam tartışmaları sürüyor
İnşaat malzemelerine yapılan zamların rekabet kurulu tarafından incelenmesi gerektiği belirtildi.
22 Mayıs 2021
Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de son bir yıl içerisinde etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını, inşaat sektörünü olumsuz etkilemeye devam ediyor. Özellikle inşaat malzemelerinde geçen yılın bahar döneminden bu yana ciddi seviyelerde fiyat artışları yaşanıyor. İnşaat maliyetlerinde yaşanan artış hem inşaat firmalarını hem de konut yatırımcılarını doğrudan etkiliyor.Dünya'da yer alan habere göre, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonları (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu; demir, çimento, beton fiyatlarında yaşanan artışın rekabet kurulu tarafından incelenmesi gerektiğini ifade etti.
İnşaat sektörünün oluşturduğu katma değer ve istihdam gücü ile yaklaşık 250 sektörü doğrudan etkileyen piyasa olduğuna dikkat çeken Tellioğlu, temel inşaat malzemelerine yapılan fiyat artışlarından bahsetti.
"AŞIRI ZAMLARA DUR DENİLMELİ"
İnşaat malzemelerine yapılan zamların sektörü olumsuz etkilediğinden bahseden Tellioğlu, "Sektör temsilcileri olarak tüm mücadelemize rağmen, tekelci karteller demir, çimento ve betonda fiyat artışlarını sürdürmektedir. Hükümetimizden talebimiz tekelci kartellere karşı sektör yalnız bırakmayarak bu aşırı zamlara dur demesidir" diye konuştu.
İnşaat sektöründe yaşanan sorunlar için engellerin kaldırılması gerektiğini belirten Tellioğlu, "Demir-çelik ürünlerinde ve diğer temel inşaat malzemelerinde yaşanan fahiş fiyat artışları dövizde yaşanan kur artışı, enflasyon ve faiz parametrelerini kapsayan ekonomik değerlendirmelerle izah edilememektedir. Demir, çimento ve beton fiyatlarındaki olağanüstü artışlar rekabet kurulunca incelenmeli" ifadelerini kullandı.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
İran Savaşı, Konutta Hem Kriz Hem de Fırsat Yarattı
Çiğli Müteahhit ve İşadamları Derneği Başkanı Barış Öncü, bir durup bir devam eden ABD - İsrail - İr
09 Temmuz 2026
NATO projelerinden Türkiye 75 milyar dolar pay alacak
ATO Savunma Sanayii Forumu'nda Avrupa merkezli devam eden projeler için 7 yeni sözleşme imzalandı. B













