
- İnşaat Sektörü Haberleri

- İnşaat sektöründe ciro endeksi yüzde 6 artış yaşandı
İnşaat sektöründe ciro endeksi yüzde 6 artış yaşandı
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış olan inşaat ciro endeksi, yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 6 artış gösterdi.
15 Eylül 2017
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılının ikinci çeyreğine (Nisan-Haziran) ilişkin ‘İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri’ verilerini paylaştı.Söz konusu verilere göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, yılın ikinci üç ayında bir önceki çeyreğe göre yüzde 6 artış yaşandı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 10 yükseldi.
TÜİK'in konuya ilişkin bülteninde ise inşaat üretim endeksine ilişkin olarak kurumda kısa dönemli iş istatistikleri için genel olarak yöntem ve veri kaynağı iyileştirme çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
İran Savaşı, Konutta Hem Kriz Hem de Fırsat Yarattı
Çiğli Müteahhit ve İşadamları Derneği Başkanı Barış Öncü, bir durup bir devam eden ABD - İsrail - İr
09 Temmuz 2026
NATO projelerinden Türkiye 75 milyar dolar pay alacak
ATO Savunma Sanayii Forumu'nda Avrupa merkezli devam eden projeler için 7 yeni sözleşme imzalandı. B













