- İnşaat Sektörü Haberleri
- İnşaat sektöründe 'iflas' endişesi
İnşaat sektöründe 'iflas' endişesi
Sektörde yaşanan daralma gelecek adına düşündürüyor.

İnşaat ve konut sektörünün son durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat sektöründe daralmanın süreceğini ve satışlarda düşüş beklediklerini ifade etti.
"YÜZDE 20'Sİ İFLAS SIKINTISI YAŞAYABİLİR"
Bloomberg HT'te yer alan habere göre, inşaat sektörünün durumuna ilişkin değerlendirmede bulunan İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, sektördeki şirketlerin iflas oranının ürküttüğünü dile getirdi.
Özel sektörden daha çok kamu müteahhitlerinde daha ciddi iflaslar yaşanabileceğine dikkat çeken Tellioğlu, "Kamu müteahhitlerinin sözleşmelerinde fiyat farkı maddesi yoksa zamlarla ilgili fiyat farkı talepleri karşılanmadığı için onlar daha fazla sıkıntı yaşayacak. Kamu müteahhitlerinin yüzde 20'si iflas anlamında sıkıntı yaşayabilir" şeklinde konuştu.
İnşaat malzemelerinde tekelleşmenin sektörü olumsuz etkilediğini de değinen Tellioğlu, "İnşaat malzemelerinde KDV yüzde 8'e düşürülsün. İlgili düzenlemelerde sektörün görüşleri de alınmalı" diye konuştu.
"SEKTÖRDE YAPILAN ZAMLAR AŞAĞI İNMEDİ"
İnşaat sektörünün Türkiye ekonominin ciddi lokomotifi olduğunu belirten Tellioğlu, "Türkiye'de maalesef piyasanın istikrara yönelik bir sağlıklı yapılanma süreci sağlanamıyor. Dövize endeksli zamlar yapıldı. Şimdi döviz bir miktar aşağıya geldi. Ancak sektörde yapılan zamlar aşağıya gelmediği gibi özellikle betonda bir tekelleşme süreci var. Bu da inşaat sektörünü olumsuz etkiliyor" ifadelerini kullandı.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ

Dofer Yapı’nın halka arzına 4,4 kat talep
Dofer Yapı, 10-11 Ekim tarihlerinde gerçekleşen talep toplama sürecini yoğun katılımla tamamladı. Ha
13 October 2023

Günsan Elektrik’ten 20 milyon euro’luk yatırım
Değişen tüketici trendleri ile birlikte tasarımlarında sadece estetiği değil, işlevselliği de ön pla