
- İnşaat Sektörü Haberleri

- Kur Yükselişi Konut Satışlarını Arttırdı
Kur Yükselişi Konut Satışlarını Arttırdı
Dolar birikimi olanlar elindeki doları TL'ye çevirerek yatırımlarını gayrimenkule yaptı...
Dolar birikimi olanlar elindeki doları TL'ye çevirerek yatırımlarını gayrimenkule yaptı...
Kur artışı birçok kesimi olumsuz etkilerden, bazıları için ise avantaj oldu. Gayrimenkul sektöründe faizlerin artmasına rağmen, satışların azalmadığı görüldü. Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş, birikimlerini dolara yatırarak değerlendirenlerin bu dönemde kârlı çıktığını ifade etti.
Taş, "Dolardaki hızlı yükselişten sonra, dolar birikimini bozdurup konut alarak değerlendirmek isteyenler var. Doların değerlenmesiyle gayrimenkule yatırım yapmayı düşünenler, 1 yerine 2 gayrimenkul alıyor" diye konuştu. Taş, 2014'ün tapu satış adedinde rekor kırılan bir yıl olduğunu, bu durumun Nisan 2015'e kadar devam ettiğini, 7 Haziran seçimleri öncesinde ise bir miktar durağanlık yaşandığını söyledi. 1 Kasım seçimlerinden sonra piyasaların tekrar hareketleneceğini belirten Taş, "Gayrimenkul sektörünün önümüzdeki aylarda yükselen bir grafik izlemesini bekliyoruz" dedi.
Gayrimenkul almak isteyenlere tavsiyelerde bulunan Taş, "1 milyon TL'lik büyük daire almak yerine, 4 küçük daire almak daha avantajlı olacaktır. Ara katları yatırım için öneriyoruz. Site içinde, sosyal yaşamın olduğu yerlerde satış daha kolay olur. Dükkân, ofis gibi ticari gayrimenkul yatırımlarının daha fazla kira getirisi olur" dedi.
Sabah
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
KONUTDER’den Yeni Döneme İki Stratejik Öncelik: Uygun Arsa ve Erişilebilir Finansman
Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği’nin (KONUTDER), yeni yönetim kurulu ilk basın toplant
16 June 2025
SPK’nın Finansal Okuryazarlık Günü’ne GYODER’den tam destek
SPK’nın ilan ettiği “Finansal Okuryazarlık Günü”nü destekleyen GYODER, gayrimenkul ve kentsel dönüşü













