- Kentsel Dönüşüm Haberleri
- Rize'nin 3 bölgesi için acele kamulaştırma kararı
Rize'nin 3 bölgesi için acele kamulaştırma kararı
Çayeli ve Merkez ilçelerinde TOKİ tarafından acele kamulaştırılma kararı alındı.

Selden etkilenen Çayeli ve Merkez ilçelerinde bulunan ve özel mülkiyete konu bazı taşınmazların, sel ve heyelan afeti sebebiyle ihtiyaç duyulan yapılaşmanın gerçekleştirilmesi amacıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.
Söz konusu karar, bugünkü 31579 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bölgelerde TOKİ tarafından kentsel dönüşüm uygulanacak.
ÇAYELİ'NDE İKİ BÖLGE BELİRLENDİ
Çayeli ilçesi Büyükköy Beldesi sınırları içerisinde yer alan özel mülkiyete konutaşınmazların bölgede yaşanan sel ve heyelan afeti sebebiyle ihtiyaç duyulan yapılaşmanın gerçekleştirilmesi amacıyla TOKİ tarafından kamulaştırılmasına karar verildi.
Çayeli'nin Yenipazar bölgesinde de TOKİ tarafından bazı bölgelerin kamulaştırılmasına karar verildi. Bu bölgelerde kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmaları uygulanacak.
MURADİYE BÖLGESİNDE DE ÇALIŞMA YAPILACAK
Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karar ile Merkez ilçesi Muradiye belgesinde bulunan bazı taşınmazların bölgede yaşanan sel ve heyelan afeti sebebiyle ihtiyaç duyulan yapılaşmanın gerçekleştirilmesi amacıyla TOKİ tarafından kamulaştırılmasına karar verildi.
Bu bölgede de yeni felaketlerin yaşanmaması adına kentsel dönüşüm uygulanacak. Hayata geçirilecek kentsel dönüşüm konutları, özellikle sel felaketlerinin yaşanmaması adına güvenli yapı özellikleri taşıyacak. Çalışmalar TOKİ aracılığıyla yürütülecek.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ

Bursa İstanbul Caddesi'nin dönüşümü 2023'te tamamlanacak
Bursa'nın gözde noktasında yürütülen kentsel dönüşümle modern yaşam alanı kuruluyor. İşte çalışmalar
27 December 2021

Antalya Güneş Mahallesi'nde dönüşüm başladı
Antalya'nın bir bölgesinde daha kentsel dönüşüm projesi başlatıldı.