- Kentsel Dönüşüm Haberleri
- "Kentsel dönüşüm Türkiye için fırsat olabilir"
"Kentsel dönüşüm Türkiye için fırsat olabilir"
Sektör temsilcileri, kentsel dönüşümün gerekliliğinin yanı sıra bir fırsat olabileceğini de ifade ediyor.
Panelde bir konuşma gerçekleştiren Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, konut sektörünün ekonomi, siyaset ve toplum için çok önemli bir iş yaptığını dile getirdi.
Konut sektörünün ürettiği ürünün gelecek nesiller için miras niteliğinde olduğunu belirten Elmas, "Kentsel dönüşüm projeleri, depremsellik, yapı stokumuzun eskimiş olması ülke için bir taraftan tehdit olabilirken tersine fırsat da olabilir. İnşaata dayalı güçlü bir sanayimiz var. Bu, hem içerde inşaat sektörünü beslerken, dışarıya da 23-24 milyar dolar civarında ihracat yapan bir sektör. Konut üretimini, şehirleşmeyi, depremselliği, kentsel dönüşümü düzgün bir şekilde yürütebilirsek ülke ekonomimiz adına çok faydalı bir iş yapmış olacağız. Beton ekonomisi değiliz. Bu çok alçaltıcı bir ifade, maalesef son 5-6 yılda bu çok eleştirel kullanıldı. Sektörümüzün hak ettiği değeri hep birlikte verelim" ifadelerini kullandı.
"TOPLUMDA ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP"
İnşaat sektörünün toplumda önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken KONUTDER Başkanı Elmas, "Konut, Türk insanının hayatında verdiği en önemli satın alma kararı. İnsanlar hayatında bunu 1 veya 2 kez yapabiliyorlar genelde. Dolayısıyla karar vermesi zor olan bir ürün satıyoruz. İnsanların çok ciddi birikimlerini harcadıkları veya ileriye dönük borçlanmayla sahip olmaya çalıştıkları bir ürünü geliştiriyoruz. Bu yüzden maddi ve manevi sorumluluğumuz çok yüksek. Sektör olarak bunu karşılayacak disipline ve irfana sahip olmak gerekiyor. Maalesef bizim ülkemizde bu hafife alınıyor ve konut bir fırsat ürünü gibi görülüyor" şeklinde konuştu.
Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunun altını çizen Elmas, "Çok farklı afetlere ve tehlikelere de dayanıklı olması gereken bir ürün üretiyoruz. Konut bir tüketim aracı değildir. Biz, mesela tüketim yasasına tabiyiz, bu yanlış bir uygulama. İnsanlar için çok önemli bir iş yapıyoruz. Ürettiklerimizin sonunda ortaya şehirler çıkıyor, bir yapı stoku çıkıyor. Tercihlerimiz, yönlendirmelerimiz insanların hayatını derinden etkiliyor. Üretimimiz ayrıca çok ciddi bir ekonomik değere tekabül ediyor. Ülkelerin ekonomileri içerisinde inşaatın payı gelişmiş ülkelerde yüzde 5'lerde iken, gelişmekte olan ülkelerde yüzde 10'lara kadar yeri olabiliyor" diye konuştu.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLAR
henüz yorum yok
GÜNDEM HABERLERİ
Kentsel dönüşümde yeni dönem: Yıkım kararı için tebligat yapılmayacak
Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yeni düzenlemeye göre, yıkımı yüzde 51 oy çokluğuyla kabul edilen
25 June 2024
Albayrak Beton, kentsel dönüşüm projeleri için kolları sıvadı
Kentsel dönüşüm projelerine odaklanmayı hedefine alan Albayrak Beton, bu alandaki üçüncü projesi içi